PROGRAMMA
JONGERENCENTRA MAATVAST

Gedurende het jaar verzorgt Maatvast met ondersteuning van de partners een flink aantal jongeren activiteiten. Een overzicht van de in planning staande programma onderdelen:

Streetfood event, Graffiti Workshop, Outdoor Filmavond, Mode- en DIY-workshops, Zaalvoetbaltoernooi, BBQ, Expeditie Robinson, FIFA Toernooi.

Je kunt meedoen aan de verschillende activiteiten.


Streetfood event

Het Streetfood event transformeert lokale jongerencentra tot een smaakvolle wereldreis, waar jongeren kunnen genieten van diverse gerechten van lokale foodtrucks en culinaire (lokale) ondernemers. Van exotische smaken tot vertrouwde favorieten, het event biedt niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een gezellige ontmoetingsplek met live muziek, waar jongeren samen kunnen komen en genieten van een ontspannen sfeer. Streetfood Event: een bruisend evenement waar smaak, cultuur en gezelligheid samenkomen!

Graffiti Workshop

Laat creativiteit de vrije loop met een graffiti workshop. Nodig een lokale kunstenaar uit om jongeren te begeleiden bij het maken van kleurrijke canvasschilderingen, waardoor de jongerencentra een unieke en vooral eigen artistieke uitstraling krijgen.

Outdoor Filmavond

Creëer een bioscoopervaring onder de sterren met een outdoor filmavond. Zet een groot scherm op in de buurt van de jongerencentra en laat jongeren genieten van hun favoriete films in de open lucht.

Mode- en DIY-workshops

Laat jongeren hun creatieve kant ontdekken met mode- en do-it-yourself (DIY)-workshops. Denk aan kledingontwerp, sieraden maken of zelfs upcycling van oude kledingstukken.

Zaalvoetbaltoernooi

Uit de interactie met de jongerendoelgroep blijkt dat zaalvoetbal een geliefde activiteit is, wat bevestigd werd door het succes van het oudejaarsvoetbal. De interesse voor dergelijke sportieve evenementen is significant. Mogelijke locatie: het zaaltje achter Flex C.

BBQ

De barbecue-evenementen die na afloop van Maatvast-activiteiten worden georganiseerd, zijn bijzonder gezellig, vooral wanneer de activiteit druk bezocht wordt. We ontvangen positieve feedback van veel jongeren die de gratis maaltijden waarderen. Overwogen wordt om het culinaire aspect verder te versterken met mogelijke workshops koken of door maaltijden te blijven betrekken bij toekomstige activiteiten.

Expeditie Robinson

Een eigen editie van Expeditie Robinson. De uitvoering van succesvolle tv-programma's heeft vaak een positieve respons bij jongeren, vooral wanneer ze zelf de kans krijgen om deel te nemen en de ervaringen uit de programma's in praktijk te brengen. De realisatie van Special Forces tijdens de Skillday van YouChoose was een succesvol voorbeeld.

FIFA Toernooi

De FIFA-toernooien genieten steevast een enorme populariteit. Om deze reden streven we ernaar om deze activiteit te handhaven in de jongerencentra. Als een stimulans om actief te blijven, overwegen we de mogelijkheid om na elke wedstrijd een korte ‘energizer’ in te lassen voordat de volgende ronde begint.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image